Mainos
Mainos

Pitkään etsitty karhu kaadettiin vihdoin

Haavoitetun karhun etsintä päättyi lauantaina kaatoon Haapajärvellä Pohjois-Pohjanmaalla. Asiasta kertoo sanomalehti Kaleva verkkosivuillaan. Karhu oli haavoittunut laillisen metsästyksen yhteydessä paria viikkoa aiemmin, ja sitä oli etsitty siitä asti.

Haapajärven-Reisjärven riistanhoitoyhdistyksestä kerrotaan, että aktiivinen jahti keskeytyi välillä, kun jäljet hukattiin. Karhun jäljittämiseen erikoistuneen koiran ohjaaja oli arvioinut, että karhulla ei olisi hätää eikä siitä olisi vaaraa ihmisille.

Metsästäjät aloittivat jahdin uudestaan lauantaina, jolloin jäljet taas löydettiin. Karhu ammuttiin Haapaveden rajan tuntumassa. 2,5-vuotias uros oli haavoittunut vasempaan etujalkaansa.

Oulun riistanhoitopiiri on myöntänyt Haapajärven, Reisjärven, Pyhäjärven ja Sievin alueelle yhden karhunkaatoluvan, joka on nyt käytetty.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme