Mainos
Mainos

Pitkään yötöitä tehneille suurempi riski sairastua rintasyöpään

Pitkäaikainen yötyö lisää naisten riskiä sairastua rintasyöpään, kertoo tuore kanadalaistutkimus.

Kanadalaistutkijat havaitsivat, että naisilla, jotka ovat tehneet yötyötä yli kolmenkymmenen vuoden ajan on muihin naisiin verrattuna noin kaksinkertainen riski sairastua rintasyöpään. Tutkimuksessa ei havaittu, että myös lyhyempiaikainen yötyön tekeminen kasvattaisi naisten rintasyöpäriskiä.

Yötyön rintasyöpävaikutuksia tutkijat selvittivät haastattelemalla 1 100 rintasyöpään sairastunutta ja 1 200 tervettä naista. Kolmannes kaikista naisista oli tehnyt yötöitä.

Pitkäaikainen yötyö nosti naisten rintasyöpäriskiä riippumatta naisten ammatista. Aiemmissa tutkimuksissa on jo havaittu yötyön ja rintasyöpäriskin yhteys hoitoalalla työskentelevillä. Tutkimustulokset eivät kerro, minkä vuoksi yötyö suurentaa rintasyöpäriskiä.

Kanadalaistutkimus julkaistiin Occupational and Environmental Medicine -lehdessä. Suomessa tutkimuksesta kertoi ensimmäisenä YLE.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme