Mainos
Mainos

Pitkään yötöitä tehneille suurempi riski sairastua rintasyöpään

Pitkäaikainen yötyö lisää naisten riskiä sairastua rintasyöpään, kertoo tuore kanadalaistutkimus.

Kanadalaistutkijat havaitsivat, että naisilla, jotka ovat tehneet yötyötä yli kolmenkymmenen vuoden ajan on muihin naisiin verrattuna noin kaksinkertainen riski sairastua rintasyöpään. Tutkimuksessa ei havaittu, että myös lyhyempiaikainen yötyön tekeminen kasvattaisi naisten rintasyöpäriskiä.

Yötyön rintasyöpävaikutuksia tutkijat selvittivät haastattelemalla 1 100 rintasyöpään sairastunutta ja 1 200 tervettä naista. Kolmannes kaikista naisista oli tehnyt yötöitä.

Pitkäaikainen yötyö nosti naisten rintasyöpäriskiä riippumatta naisten ammatista. Aiemmissa tutkimuksissa on jo havaittu yötyön ja rintasyöpäriskin yhteys hoitoalalla työskentelevillä. Tutkimustulokset eivät kerro, minkä vuoksi yötyö suurentaa rintasyöpäriskiä.

Kanadalaistutkimus julkaistiin Occupational and Environmental Medicine -lehdessä. Suomessa tutkimuksesta kertoi ensimmäisenä YLE.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot