Mainos
Mainos

Pitkän linjan kyläkauppias: Keskustan olutlinjaus säikäytti – "tekisi hirvittävästi tuhoa"

Leppävirralla kyläkauppaa 35 vuotta pyörittänyt Pentti Kaulamo kertoo säikähtäneensä kuultuaan, että keskustan vaaliohjelmassa ehdotetaan keskioluen myynnin siirtämistä Alkoon. 

– Kyllähän se säikäytti omalla tavallaan, sanoo Kaulamo.

Hänen mielestään rajoituksilla ja määräyksillä ei saada ihmeitä aikaan eikä niillä ratkaista ongelmia. Kaulamo sanoo, että asiakkaita jotka ostavat pelkästään olutta, on erittäin vähän. Hänen mukaansa olut on vain osa jokapäiväisiä ostoksia.

Kaulamo arvioi, että päivittäistavarakaupan kohdalla keskioluen siirtäminen Alkoon tekisi tuhoa "hirvittävän paljon", ja saattaa olla että toiminta jopa loppuisi. 

– 15 kilometriä on meillä taajamaan matkaa. Meistä tulisi oikeasti kakkosostopaikka, arvelee Kaulamo.

Kaulamo arvioi, että sesonkikaupat joissa tulos tehdään kesällä, saattaisivat hävitä kokonaan.

– Asiakas haluaa ostaa kaupasta periaatteessa ne kaikki tarvitsemansa ostokset. Ei se lähde ajelemaan edestakaisin, sanoo Kaulamo.

Pitkän linjan kyläkauppiaan mielestä pitäisi pyrkiä päinvastaiseen suuntaan. Kaulamo kannattaa lääkekaapin tapaan haja-asutusalueille viini- tai viinakaappeja, joita hallinnoisi Alko.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme