Mainos
Mainos

Pitkät sairauspoissaolot vähentyneet vuoden 2012 lakimuutoksen jälkeen

Pitkät sairauspoissaolot ovat vähentyneet vuonna 2012 voimaan astuneen lakimuutoksen jälkeen, selviää Työterveyslaitoksen TTL:n, Kelan ja Eläketurvakeskuksen tutkimuksesta.

Vuodesta 2012 lähtien työnantajan on täytynyt ilmoittaa työterveyshuollolle, kun työntekijä on ollut sairauslomalla 30 päivää.

Vakiintunut työhön paluu on lisääntynyt lakimuutoksen jälkeen neljä prosenttia ja työhön osallistuminen viisi prosenttia. TTL:n mukaan vakiintunut työhön paluu tarkoittaa, että työntekijä ei jää uudelleen sairauslomalle ainakaan 30 päivään. Työhön osallistuminen taas tarkoittaa työssäolopäiviä, jolloin työntekijä ei saa esimerkiksi kuntoutustukea.

Työhön paluu sairauslomalta aikaistui suhteellisesti enemmän naisilla kuin miehillä.

TTL:n mukaan sairauspoissaolot ovat kaiken kaikkiaan vähentyneet 2010-luvulla.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot