Mainos
Mainos

Pizzatäytteille moitteita Päijät-Hämeessä

Eniten ongelmia ilmeni pizzojen tonnikala-, kana- ja jauhelihatäytteissä.

Pizzatäytteissä ja niiden säilytyksessä ilmeni melkoisesti ongelmia, kun kahdeksan Päijät-Hämeen kuntaa toteutti syksyllä laadunvalvontaprojektin. Joka neljäs näyte antoi aihetta moitteisiin.

Heikentyneiksi tai huonoiksi luokitelluista näytteistä löytyi kohonneita bakteerimääriä. Suhteellisesti eniten ongelmia ilmeni pizzojen tonnikala-, kana- ja jauhelihatäytteissä.

Elintarvikeviranomaiset ovat tutkimustensa jälkeen teroittaneet ravitsemusliikkeille käsihygienian sekä annostelukauhojen ja -astioiden käytön tärkeyttä.

Huomiota kiinnitettiin myös kylmäsäilytykseen, sillä liki puolet näytteistä tuli liian lämpimästä. Osasyynä ovat kylmälaitteet: liki joka viidennen kiinteä mittari osoitti virheellisen alhaista lukemaa.

Projektissa tutkittiin kaikkiaan 180 näytettä. Kebablihat todettiin tällä kertaa hyvänlaatuisiksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme