Mainos
Mainos

Pk-yritykset palkkaavat kesätyöntekijöitä viime kesää enemmän

Pienet ja keskisuuret yritykset palkkaat tänä kesänä jopa 70 000 kesätyöntekijää. Kesätyöntekijöitä palkataan 10 000 enemmän kuin viime vuonna. Määrä on kuitenkin vähemmän kuin taantumaa edeltäneenä aikana, jolloin pienet ja keskisuuret yritykset palkkasivat 85 000 kesätyöntekijää.

Lähes neljäsosaan pk-yrityksistä palkataan Suomen Yrittäjien selvityksen mukaan kesätyöntekijöitä tänä kesänä. Kesätyösuhteet ovat melko pitkiä, työtä on tarjolla jopa kahdeksi kuukaudeksi.

Suomen Yrittäjien ekonomistin Petri Malisen mukaan varsin runsas nuorten palkkaaminen on myönteinen asia. Näin pk-yritykset tutustuttavat nuoria työelämään, mahdollistavat työkokemuksen kartuttamisen ja markkinoivat yrityksiä hyvinä työpaikkoina.

– Yksittäisen pk-yrityksen on osaltaan mahdollisuus vaikuttaa nuoren kouluttautumispäätökseen ja turvata yrityksen tulevaa työvoimansaantia, Malinen kannustaa yrityksiä tilanteessa, jossa ikääntymisen aiheuttama työvoimapula kolkuttaa nurkan takana.

Kesätyöntekijöiden palkkaaminen on yleisintä sesonkityöntekijöitä tarvitsevissa majoitus- ja ravitsemusyrityksissä. Myös terveys- ja sosiaalipalveluissa, kuljetuksessa ja varastoinnissa, rakentamisessa sekä kaupanalalla kesätyöntekijöitä palkataan hyvin.

(MTV3 – STT) .

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme