Mainos
Mainos

Pohjalainen: EU-kansalainen voi tienata turvapaikkaa hakemalla

EU-maan kansalainen voi tehdä tienestiä hakemalla jatkuvasti turvapaikkaa muista EU-maista, kertoo sanomalehti Pohjalainen. Turvapaikanhakijalle myönnetään yleensä toimeentulotuki, jonka hakijat saattavat lähettää kotimaahansa. Suomessa turvapaikanhakija saa majoituksen ja toimeentulotuen kolmeksi kuukaudeksi.

Vaikka Suomessa ei ole kertaakaan hyväksytty EU-kansalaisten turvapaikkahakemuksia, ei laillista estettä jatkuvalle hakemiselle ole. Suurin osa Suomesta turvapaikkaa anovista EU-maiden asukkaista on Pohjalaisen mukaan Bulgarian ja Romanian kansalaisia. Turvapaikanhaun perusteeksi esitetään yleensä häirintää, kotimaan romanivastaisia mielipiteitä ja köyhiä talousoloja.

Oleskeluluvan saaminen Suomesta edellyttää kuitenkin välitöntä hengenvaaraa, lähtömaan viranomaisten vainoa tai vakavia ihmisoikeuksien loukkauksia, joilta viranomaiset eivät voi kansalaisiaan suojella.

MTV3

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot