Mainos
Mainos

Pohjalainen: Ulkomaalaisille lukukausimaksut pian

Opetusministerin erityisavustaja on kiistänyt Sanomalehti Pohjalaisen tiedot siitä, että muista kuin EU- tai Efta-maista tulevien opiskelijoiden lukukausimaksut otettaisiin käyttöön jo tänä vuonna.

Sanomalehti Pohjalaisen mukaan Suomi aikoo asettaa lukukausimaksut Suomen yliopistoissa opiskeleville ulkomaalaisille vielä tänä vuonna. Lehden ministeriölähteiden mukaan asiasta on jo sovittu hallituspuolueiden kesken.

Jäsenmaksu koskisi opiskelijoita, jotka ovat muiden kuin EU- tai Efta-maiden kansalaisia. Maksun suuruutta ei ole vielä sovittu, mutta se on Pohjalaisen saamien tietojen mukaan "huomattavan merkittävä". Lehden mukaan esitys lukukausimaksusta on tällä hetkellä opetusministeri Tuula Haataisen pöydällä.

Haataisen erityisavustaja on kiistänyt, että lukukausimaksujen käyttöönotto olisi vielä edennyt niin pitkälle kuin Pohjalaisessa väitetään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme