Mainos
Mainos

Pohjamo: EU ymmärtää alueongelmia Helsinkiä paremmin

Europarlamentaarikko Samuli Pohjamon (kesk.) mukaan Euroopan unionissa ymmärretään Pohjois- ja Itä-Suomen alueongelmia paremmin kuin Helsingissä. Hän kertoo Kainuun Sanomissa, että esimerkiksi kanarialainen euroedustaja ymmärtää pohjoisen ilmastollisia oloja, mutta Suomen hallitus on rajannut pohjoisen ulottuvuuden käsitteen koskemaan vain ulkosuhteita, Venäjän lähialueyhteistyötä ja Itämeren ympäristöä.
- Ne EU-hankkeet, jotka voidaan hoitaa suoraan Brysselin kanssa, ovat olleet helpommin toteutettavia, Pohjamo sanoo.

Pohjamon mielestä etenkin pienimuotoiset maaseutuhankkeet kärsivät Suomessa byrokratiasta. Hän pitää outona sitä, että keskusalueita on otettu rakennetuen piiriin, mutta heikommat alueet on jätetty ulkopuolelle. Esimerkkinä Pohjamo mainitsee Oulun nostamisen 2-alueeksi samalla kun Raahe on jätetty siirtymäkauden tuen varaan.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot