Mainos
Mainos

Pohjanmaa odottaa lupaa lähteä merirosvojahtiin

Suomalainen miinalaiva Pohjanmaa saattaa saada tänään luvan lähteä merirosvojahtiin Somaliaan. Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta (Utva) päättää asiasta tänään iltapäivällä.

Laivan lähettäminen olisi osa EU:n kriisinhallintaoperaatio Atalantaa, jonka tarkoituksena on turvata kauppalaivoja merirosvojen hyökkäykseltä.

Merivoimien esikunnassa ollaan luottavaisia siitä, että Utva tekee asiassa myönteisen päätöksen.

– Pohjanmaa sopii erinomaisesti tällaiseen toimintaan. Sen kansainvälistä toimintakykyä on kehitetty 10 vuoden ajan. Se on hieman pienempi ja hitaampi kuin monet muut alukset siellä, mutta juuri sopiva sille suunniteltuihin tehtäviin, kertoo MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Merivoimien Esikunnan komentaja Veli-Pekka Heinonen.

Heinosen mukaan jo sotalaivan läsnäolo estää merirosvoja hyökkäämästä kauppalaivojen ja avustuskuljetusten kimppuun.

– Merirosvot ovat ainoastaan epähuomiossa hyökänneet, jos sotalaiva on ollut saattamassa. He tietävät, että heitä vastaan käytetään mahdollisesti voimaa.

Jos Utva päättää lähettää Pohjanmaan Somalian rannikolle, laivan matka alkaa tammikuussa. Kotiin aluksen on määrä palata kesäkuuhun mennessä.

Katso komentaja Veli-Pekka Heinosen haastattelu: (Huomenta Suomi 14.9.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot