Mainos
Mainos

Pohjanmaa perussuomalaisten vahvaa aluetta

Pohjanmaa on perussuomalaisten vahvaa aluetta jo edellisten kunnallisvaalien jälkeen. Monessa kunnassa perussuomalaiset hallitsevat jo kolmasosaa valtuustoista. Eduskuntavaaleihin lähdetään paitsi pakolaispolitiikkaa, myös ympäristösäädöksiä kritisoivilla ja turkistarhausta puoltavilla teemoilla.

Lähes parikymmentä perussuomalaista pyrkii eduskuntaan Vaasan vaalipiiristä ja kiertää ahkerasti turuja, toreja ja tapahtumia. Tärkein teema on maahanmuuttokriittisyys, joka on paikoin hyvinkin jyrkkää. Moni haluaisi lopettaa kokonaan pakolaisten vastaanottamisen Suomeen.

- Kiintiöpakolaisten vastaanottamiseen Suomella ei ole mitään velvollisuutta, eikä ole mielekästä että Suomeen otetaan tänne muutenkin jo tulevien turvapaikanhakijoiden lisäksi vielä tietoisesti huomattavia kiintiöpakolaismääriä, näkee kansanedustajaehdokas Lasse Lehtinen Kannuksesta.

Turkistarhaajille tukea

Perussuomalaiset asettuvat myös puoltamaan tukevasti myrskynsilmään joutuneiden turkistarhaajien elinkeinoa. Kansanedustajaehdokas Vuokko Lahti Vetelistä ei pidä siitä, jos eläinaktivisteja paapotaan liikaa.

- Jos tämmösille eläinaktivisteille annetaan vapaus ja yleinen hyväksyntä, että tarhoille voi mennä ja kuvata salaa, se ei ole oikein, Lahti sanoo.

Erityisen suivaantuneita perusssuomalaiset ovat alati leviävään vihreyden aatteeseen. Kokkolalaisen kansanedustajaehdokkaan Alpo Ylitalon mielestä ympäristöarvot ovat jo liiankin kovassa kurssissa.

- Koko poliittinen kenttä on höynähtänyt liikaa vihreyteen! Kukaan ei uskalla ajatella niin kuin ennen maalaisjärjellä ajateltiin.

Liiallinen lepsuilu ei toimi

Pohjalainen pääluottamusmies haluaa murtaa ay-liikkeen kaksipuoluejärjestelmän ja lopettaa ikiaikaisen vastakkainasettelun. Kansanedustajaehdokas Marko Kulpakko on sitä mieltä, että perussuomalaisilla on tarkempi korva kuunnella myös työnantajan ääntä.

- Kaikkia pitää ottaa huomioon, eihän me voida tuota pelkästään yhteen näkökulmaan pysähtyä, vaan molempia pitää ilman muuta nähdä, hän sanoo.

Kaikkinensa pohjalaisehdokkaat näyttävät vieroksuvan liiallista suvaitsevaisuutta, lepsuilua ja kansainvälisyyttä.

Katso Outi Airolan juttu Kokkolasta (Kymmenen uutiset 27.2.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme