Mainos
Mainos

Pohjanmaalla erikoinen kuntaliitossuunnitelma

Vaasan seudulla kokeillaan mahdollisuutta tehdä kuntaliitos ilman yhteistä kuntarajaa. Kuntaliitosta puuhaavat Vaasa ja Vähäkyrö, joiden on määrä yhdistyä kahden vuoden päästä. Vaasaa ympäröivä Mustasaari ei ole halukas lähtemään mukaan liitokseen.

Uuden kuntajakolain mukaan erillään sijaitsevat kunnat voivat yhdistyä, jos tähän päädytään yhteisen liitosselvityksen jälkeen.

Myös Mustasaari voidaan määrätä mukaan kuntajakoselvitykseen, vaikka kunta ei olisikaan siihen halukas. Kunnanjohtajan mielestä lainsäädännössä on iso valuvirhe.

- Väliin jäävä kunta joutuu kohtuuttomaan puristukseen, sanoo Mustasaaren kunnanjohtaja Rurik Ahlberg.

Vaasan kaupunginjohtaja Markku Lumio perustelee kuntaliitosta Vähänkyrön kanssa yhteisellä työssäkäyntialueella. Lumion mukaan liitos voisi olla myös päänavaus laajemmille kuntaliitoksille Vaasan seudulla.

Myös eteläsavolaisessa Puumalassa aloitellaan yhdistymisneuvotteluja Savonlinnan kanssa, vaikka niilläkään ei ole yhteistä rajaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme