Mainos
Mainos

Pohjanmaalla kaksi turkistarhaiskua

Pohjanmaalla on tehty viime yönä kaksi turkistarhaiskua. Teuvalaiselta tarhalta päästettiin vapaaksi noin 350 kantavaa minkkinaarasta. Samalle tarhalle on isketty aiemminkin, viimeksi elokuussa.

Myös Närpiöläiseltä tarhalta päästettiin viime yönä luontoon kaikki tarhan sata minkkiä. Iskua ei kuitenkaan huomattu ennen kuin aamupäivällä, sillä tarhan yhteydessä ei asuta.

Suurin osa irralleen lasketuista eläimistä sekä Teuvalla että Närpiössä saatiin kiinni iltapäivän aikana.

Kummallekaan tarhalle ei jätetty minkäänlaista viestiä. Tapauksia tutkivat poliisit pitävät lähes varmana, että asialla ovat samat tekijät.

Tutkinnassa on mukana myös keskusrikospoliisi.

Sauri paheksuu iskuja


Vihreän liiton valtuuskunnan puheenjohtaja Pekka Sauri paheksuu viimeöisiä turkisiskuja.

Saurin mielestä turkistarhaiskut ovat vastuuttomia ja kohtuuttomia. Hän muistuttaa, että maaseudulla on tarpeeksi vaikeuksia ilman elinkeinojen tahallista sabotointiakin.

Saurin mukaan tuotantoeläinten kohtelua olisi parannettava osana EU:n maatalous- ja ruokapolitiikan uudistamista. Yhtenä keinona hän mainitsee eettisen eläintuotannon tukemisen.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme