Mainos
Mainos

Pohjanmaalla vähiten työttömyyttä

Pohjanmaa nousi toukokuussa työllisyystilastossa ensimmäistä kertaa ohi Uudenmaan. Työttömyys Pohjanmaalla väheni kaikissa ammattiryhmissä.

Maan paras työttömyysaste oli toukokuussa Pohjanmaan TE-keskuksen alueella. TE-keskuksen alue käsittää Pohjanmaan rannikon ja Keski-Pohjanmaan 30 kuntaa. Alueen työttömyysaste lomautetut mukaan lukien oli 6,4 prosenttia.

Tilanne on historiallinen, sillä Pohjanmaa nousi työllisyystilastossa ensimmäistä kertaa ohi Uudenmaan. Uudenmaan työttömyysaste oli toukokuussa hitusen korkeampi, 6,5.

Työttömyyden vähenemisvauhti on ollut alkuvuoden aikana huimaa, kuvailee tutkija Jorma Höykinpuro Pohjanmaan TE-keskuksesta. Työttömänä oli toukokuun lopussa noin 7900 ihmistä, mikä on lähes 500 ihmistä vähemmän kuin kuukautta aiemmin. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömiä oli yli tuhat vähemmän.

Työttömyys väheni kaikissa ammattiryhmissä. Eniten se aleni teollisessa työssä ja rakennusalalla.

Rannikon ruotsinkielisissä kunnissa työttömyys on ollut perinteisestikin vähäistä. Tilannetta selitetään alueen elinkeinorakenteella.

Työllisiä oli viime vuonna koko maassa noin 2,4 miljoonaa eli 23 000 enemmän kuin vuotta aiemmin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot