Mainos
Mainos

Pohjanmaan kokoomus ei menekään Ahon taakse

Kokoomuksen ja keskustan Pohjanmaan piirien kaavailema yhteistyöesitys kokoomuksen Pohjanmaan piirin tuesta presidenttiehdokas Esko Aholle (kesk.) kunnallispoliittisia vastapalveluksia vastaan on kariutunut toistaiseksi.
Kokoomuksen Pohjanmaan piirin puheenjohtaja, kansanedustaja Petri Salo päätti vetää asian pois torstaisen piirihallituksen kokouksen esityslistalta.
-Siirsin sen asiasta nousseen kohun vuoksi esityslistalla "tiedoksi annettaviin asioihin". Luonnollisesti käydään myös keskustelu, Salo kertoo. Salo korostaa päätyneensä ratkaisuun puolueen yhtenäisyyden vuoksi.
-Jos joka ainoa piiri alkaa erillisenä organisaationa ottaa kantaa, kysehän alkaa olla pian koko puolueen kannasta, Salo toteaa.
Salon mukaan myös kokoomuksen Varsinais-Suomen piiri päätti tiistaina, etteivät he ota piirinä virallista kantaa asiaan. Salo sanoo, että piirin puheenjohtajana ja kansanedustajana hän tukee edelleen Ahoa. Hän harmittelee, että asia lähti julkisuudessa liikkeelle "varsi edellä". Hänen mukaansa kyse ei ollut alun perinkään mistään lehmänkaupoista.
-Kyse ei ollut mistään osto- ja myyntiliikkeestä, vaan yhteistyöstä kannastaan epävarmojen äänestäjien ohjaamiseksi porvarillisen presidenttiehdokkaan taakse. Yhteistyötä olisi voitu sitten jatkaa kunnallisvaaleissa, Salo muotoilee.
Salon mukaan kokoomuksen Pohjanmaan piiri voi ottaa nyt kariutuneen yhteistyömallin vielä uudestaan esille seuraavan puolentoista viikon aikana, mikäli puoleen muissa piireissä aletaan ottaa kantaa presidenttiehdokasasiassa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme