Mainos
Mainos

Pohjanmaan poliisi korjaa tietojaan: Kolarissa menehtynyt pikkuvauva oli turvakaukalossa – "Todella järkyttävä tapahtuma"

Pohjanmaalla sattuneessa kuolonkolarissa menehtynyt lapsi oli turvakaukalossa, toisin kun aiemmin tiedotettiin. Tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Ove Storvall Pohjanmaan poliisilaitokselta kertoo, että lapsi oli pysynyt turvakaukalon turvavöiden ansiosta kaukalon sisällä. Lapsi kuitenkin todettiin paikan päällä kuolleeksi.

– Onko kaukalo ollut kiinni asianmukaisesti, se on asia erikseen. Siitä ei tietoa, Storvall kertoo.

Storvallin tiedossa ei ole, ovatko onnettomuudessa lapsen vanhemmat tajuissaan ja tietoisia tilanteesta.

– Nyt tärkeintä on asianmukainen hoito ja tuki. Esitutkinnan asiat selvitetään myöhemmin, hän kertoo.

Kuljettajaa epäillään kuolemantuottamuksesta

Turma-auton kuljettajaa epäillään tässä vaiheessa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta, sillä auto ajautui vielä tuntemattomasta syystä vastaantulevien kaistalle. Kolarissa loukkaantui myös vastaantulevan auton kuljettaja.

Storvall toivoo, että tapausta todistaneet henkilöt ja paikalle ensimmäisinä saapuneet saavat tarvitsemaansa tukea paikallisesta terveyskeskuksesta ja tukiryhmistä.

– (Tämä on) kyllä heille varmasti järkyttävä tapahtuma, hän toteaa. 

Onnettomuuspaikalla tehdään tällä hetkellä paikkatutkintaa, ja Storvall arvioi tien aukeavan lähitunteina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme