Mainos
Mainos

Pohjanmaan tulvaevakot pääsivät kotiin

Pohjanmaalla Nivalassa tulvan tieltä evakuoidut ovat päässeet takaisin koteihinsa.

Nivalan palopäällikkö Jarmo Haapasen mukaan tulvavesi oli tunkeutumassa myös paikalliseen terveyskeskukseen. Tulvan nousun aiheutti noin 400 metriä pitkä jääpato, joka lähti liikkeelle Malisjokea pitkin aamulla neljän aikaan. Palokunnan mukaan pato ehti liikkua 50 metriä, minkä jälkeen tulvavesi nousi noin metrillä. Jos jääpato liikahtaa sata metriä eteen päin, ovat terveyskeskus ja asuintalot palopäällikön mukaan uudelleen vaarassa.

Joet tulvivat yli äyräiden Pohjanmaalla

Myös Pohjois-Pohjanmaalle on tulossa kiireinen pääsiäinen. Kalajoessa vesi jatkaa nousuaan paikoin rajustikin, ja odottavissa on, että myös Siika- ja Pyhäjoet ryöpsähtävät yli äyräidensä.

Kalajoen palopäällikkö Sakari Viljamaa kertoi, että Kalajoen ja Alavieskan välinen tie oli eilen kylän kohdalta poikki. Lisäksi sähkölinjoja oli kaatunut joen yli.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot