Mainos
Mainos

Pohjanmaan tulvahuippu loppuviikosta

Pohjanmaan kevättulvien ennustetaan nousevan huippuunsa viikonlopun ja ensi viikon alun aikana.

-Tämänhetkinen ennustus on, että tulvahuippu ajoittuu sunnuntain ja tiistain välille, arvioi tulvajohtaja Martti Kujanpää Länsi-Suomen ympäristökeskuksesta.

Jo nyt vesi on noussut pelloille ainakin Härmän Liinamaassa, Kauhajoen Kainastonjoella ja Jalasjärven Luopajärvellä. Näillä alueilla ei ole tehty tulvasuojelutöitä, joten viljelysmaille tulee vettä käytännössä joka kevät. Kujanpään mukaan veden alla oli eilen iltapäivällä alle 500 hehtaaria peltoa.

Vesi nousee jatkuvasti, mutta tilanne ei vielä ole uhkaava. Esimerkiksi Kyrönjoki saa nousta vielä noin 2,5 metriä ja Lapuanjokikin 1,5 metriä ennen kuin vedennousu uhkaa asutusta.

-Huolenaiheena tällä hetkellä ovat paksut jäät, jotka voivat liikkeelle lähtiessään aiheuttaa jääpatoutumia ja äkillisiä vedenpinnan nousuja.

Martti Kujanpää arvioi, että kevättulvista on tulossa tänä vuonna normaalikevättä suurempia. Vuoden 1984 kaltaisiin suurtulviin hän ei kuitenkaan usko, elleivät sitten vesisateet tai jäiden patoutuminen aiheuta yllättäviä ongelmia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme