Mainos
Mainos

Pohjavesiin yhä enemmän saasteita

Suomen pohjavesiin kulkeutuu yhä enemmän saasteita. Silti pohjavesi on edelleen puhtainta mahdollista käyttövettä. Tämä selviää Suomen ympäristökeskuksen tänään julkistettavassa raportissa maamme pohjavesien tilasta.

Tällä hetkellä reilusti yli puolet suomalaisista käyttää juomavetenään pohjavettä.

Maamme pohjavesi on yleensä hyvälaatuista. Se on suodattunut maaperään sadevetenä, ja syvällä maaperässä virtaava vesi on suojassa ilmansaasteilta.

Pohjavesiemme puhtautta vaarantavat kuitenkin monenlaiset uhkatekijät. Eniten pohjavesiämme likaavat kaatopaikat, öljynkäsittelyalueet, huoltoasemat, liikenne ja sen varrella oleva teollisuus.

Maaperän saasteille herkkien pohjavesien suojelua voidaan edistää monin keinoin. Vastuun suojelusta saavat harteilleen kunnat.

Suomen ympäristökeskus vaatii kuntia laatimaan suojelusuunnitelmat kaikille tärkeille pohjavesialueille. Tällä hetkellä sadat pohjavesialueet ovat vaarassa likaantua.
(MTV3/Satu Latvala)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme