Mainos
Mainos

Pohjoinen ulottuvuus ei kiinnosta EU:n ulkoministereitä

Pohjoisen ulottuvuuden konferenssi Helsingissä on kuivumassa kokoon, kun kaikki EU-maiden ulkoministerit ovat peruneet tulonsa. Paikalla ovat kuitenkin Venäjän, Viron, Latvian, Norjan ja Islannin ulkoministerit sekä tietenkin isäntämaan Suomen. Ministerien poisjäämisen arvellaan olevan joko protesti Venäjän Tshetshenian pommituksille tai mielenkiinnon puute koko pohjoista ulottuvuutta kohtaan.

Ulkoministeri Tarja Halonen ei usko, että EU-maiden ulkoministerit boikotoivat Helsingin pohjoisen ulottuvuuden konferenssia Tshetshenian tilanteen takia. Pikemminkin kysymys on siitä, että ministerien aikataulut ovat liian tiukkoja ja pohjoinen ulottuvuus liian riidaton, Halonen arvelee.

Suomi toivoo, että pohjoinen ulottuvuus jatkuu Helsingin kokouksen jälkeen omalla painollaan. Helsingin huippukokouksen jälkeen vastuu siitä siirtyy komissiolle ja tuleville puheenjohtajamaille. EU-maat sekä seitsemän unionin ulkopuolista maata tapaavat huomenna Helsingin Finlandia-talossa ensimmäisessä EU:n pohjoista ulottuvuutta käsittelevässä ministerikokouksessa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme