Mainos
Mainos

Pohjois-Karjala saapui Helsinkiin

Kahdentuhannen karjalaisen ja viiden miljoonan markan voimin Helsinkiin saapunut Pohjois-Karjala -tapahtuma haluaa tuoda esiin erityisesti pohjoiskarjalaista osaamista. Tänään alkaneeseen maakuntatapahtumaan odotetaan viikonlopun aikana neljännesmiljoonaa vierailijaa.

Pohjois-Karjalan maakunnalliset organisaatiot ja yrittäjät ovat sijoittaneet tapahtumaan noin viisi miljoonaa markkaa. Satsauksen uskotaan tuovan maakuntaan lisää matkailumarkkoja ja yrityskontakteja.

Tarkoituksena on myös edistää Pohjois-Karjalan selviytymistä muuttuvassa Euroopassa. Vaikka huippuosaamista löytyykin, maakunnan varjopuolia ovat korkea työttömyys ja muuttoliike etelään; vuoden aikana tuhat pohjoiskarjalaista on pakannut tavaransa ja suunnannut kohti Helsinkiä.
-Pohjois-Karjala ja Helsinki ovat osa samaa yrityskuvaa. Se, että maa kehittyy tasapainoisesti, on jokaisen etu niin Pohjois-Karjalassa kuin Helsingissäkin, totesi maakuntajohtaja Tarja Cronberg avajaispuheessaan.

Pohjois-Karjalan oma maakuntalippu on ensimmäistä kertaa käytössä tapahtuman aikana. Omalla lipulla Pohjois-Karjala haluaa korostaa maakunnallista identiteettiä varsinkin nyt, kun Pohjois-Karjalan lääni pian lakkaa.

Karjalaista letkeyttä ja leppoisuutta tapahtumaan tuovat Pohjois-Karjalasta kotoisin olevat artistit. Konserttien lisäksi pääkaupunkiin on tuotu kymmenkunta taidenäyttelyä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme