Mainos
Mainos

Pohjois-Karjalan keskussairaala savuttomaksi

Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiiri tarjoaa marraskuun alusta lähtien tupakoiville työntekijöilleen maksuttoman kolmen kuukauden nikotiinikorvaushoidon tai lääkehoidon.

Pohjois-Karjalan keskussairaala ja kaikki sen toimipisteet muuttuvat savuttomiksi marraskuun alussa. Henkilökunnan tupakointi on kielletty työaikana sairaala-alueella. Myös potilaiden ja vierailijoiden tupakointia rajoitetaan.

Potilaiden tupakointi on kielletty kokonaan hoitojakson tai sairaalakäynnin aikana. Vaikeasti sairaille potilaille järjestetään tupakointimahdollisuus erillisissä kohteissa. Vierailijoilla ei ole lainkaan tupakkapaikkaa keskussairaalan alueella. Rajoitukset koskevat myös alueella sijaitsevaa perusterveydenhuollon päivystystä. Paiholan sairaalassa tupakointikielto otetaan käyttöön vain suosituksena.

Sairaanhoitopiiri tarjoaa tupakoiville työntekijöilleen maksuttoman kolmen kuukauden nikotiinikorvaushoidon tai lääkehoidon. Myös potilaat saavat saman hoidon ja opastusta tupakoimattomuuteen.

Suomessa on jo yhdeksän savutonta sairaanhoitopiiriä vuoden 2005 alussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme