Mainos
Mainos

Pohjois-Karjalan raemyrskystä miljoonavahingot

Vakuutusyhtiöt laskevat, että Pohjois-Karjalan heinäkuisesta raekuurosta johtuvat korvaukset nousevat lähelle viittä miljoonaa euroa.

Heinäkuussa Pohjois-Karjalaan iskenyt raekuuro aiheutti useiden miljoonien eurojen aineelliset vahingot.

Rakeet turmelivat satoja autoja. Vakuutusyhtiöille on ilmoitettu yli 600 autovahinkoa, ja lähes saman verran on autoja, joissa ei ollut riittävää vakuutusta. Autojen korjaukset ovatkin ruuhkauttaneet alueen peltikorjaamot.

Myös raemyrskyssä vaurioituneiden rakennusten korjaustöiden arvioidaan jatkuvan jopa ensi kevääseen saakka. Korjaustöitä viivästyttää pula työvoimasta, erityisesti kirvesmiehistä.

Vakuutusyhtiöt arvioivat, että raekuuron aiheuttamat korvaukset nousevat lähelle viittä miljoonaa euroa. Osa vahinkoarvioista on yhä tekemättä. Myrskyn aiheuttamat korvaukset merkitsevät suurinta laskua paikalliselle vakuutusyhtiölle.

- Hiukan yli kolmen vuoden maksutulo menee tässä korvausrytäkässä. Suurimmat vahingonkorvaukset tulevat kattorakenteista ja rakennusten vahingoista. Ne ovat noin 1,4 miljoonaa, kertoo toimitusjohtaja Martti Karvinen Polvijärven Lähivakuutuksesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot