Mainos
Mainos

Pohjois-Korean olympiahaaveille tukea Suomesta

Suomen Olympiakomitean varapuheenjohtaja Antti Pihlakoski näyttäisi vihreää valoa Etelä-Korean ja Pohjois-Korean yhteisille olympiakisoille.

Asia nousi esille, kun Pohjois-Korean edustaja Jang Ung väläytti yhteistyömahdollisuudesta Etelä-Korean kanssa. Ung toivoo, että joitakin lajeja voitaisiin järjestää myös pohjoisessa. Vuoden 2018 talviolympialaiset myönnettiin viime viikolla Etelä-Korean Pyeongchangille.

– Ajatus on sinänsä mielenkiintoinen, kun urheilu on yleensä kansakuntia yhdistävä voima. Jos olisin itse päättävässä asemassa, tutkisin ajatusta hyvin myönteisessä valossa, Pihlakoski kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa yhteiset olympiakisat voisivat parantaa maiden tulehtuneita välejä.

Pihlakoski suhtautuu mahdollisuuteen kuitenkin epäillen, koska suunnitelmat Etelä-Korean kisoista ovat jo pitkälle valmiita. Pihlakosken mukaan Kansainvälisen Olympiakomitean pitäisi ottaa kuitenkin mahdollisuus tarkasteluun, jos molemmat maat ajavat yhteisiä kisoja.

– Jos olosuhteet ovat kunnossa, olisin positiivisen myönteinen. Se on eri asia, mitä lajeja siellä (pohjoisessa) sitten järjestettäisiin.

Etelä-Koreassa johtava oppositiopuolue ehti jo maanantaina väläyttää jaetun kisaisännyyden ideaa maiden suhteiden parantamiseksi. Maan olympiakomitean puheenjohtaja ei kuitenkaan innostunut olympiakisojen politisoimisesta.

Maiden välillä vallitsee edelleen teknisesti sotatila, ja viime vuonna rajaselkkauksia oli useita.

Pohjois-Koreaa on maan ulkopuolella luonnehdittu diktatuuriksi. Pohjois-Korea tunnetaan myös olemattomista ihmisoikeuksista. Maata hallitsee Kim Jong-il.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme