Mainos
Mainos

Pohjois-Pohjanmaan jokien vedet matalalla

Pohjois-Pohjanmaan jokien vesimäärät ovat tällä hetkellä poikkeuksellisen alhaisia verrattuna pitkäaikaiseen keskiarvoon samalta ajalta. Vanhimmat mittausjakson tiedoista ovat 1960-luvulta. Alhaisimmat vesimäärät on mitattu Oulujoen Merikoskessa, jossa virtaama on 52 prosenttia alle pitkänajan keskiarvon.

Useissa muissakaan joissa ei ole esiintynyt koko mittausjakson aikana yhtä alhaisia virtaamia, kuin tämän hetken lukemat osoittavat. Pääosassa Pohjois-Pohjanmaata pohjavesipinnat ovat myös normaalia alempana, paikoin useita kymmeniä senttimetrejä alle keskiarvon. Maakunnan eteläosassa pohjavesipintojen korkeudet ovat suunnilleen normaalit tai jopa sen yläpuolella.

Ympäristökeskuksen kokoamien havaintojen mukaan vesistöjen ja pohjavesimuodostumien vesivarojen ennätysmäinen aleneminen aiheutuu kevään aikaisuudesta, vähäsateisuudesta ja korkeiden lämpötilojen aiheuttamasta voimakkaasta haihtumisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot