Mainos
Mainos

Pohjois-Savo kärsii myrskyvaurioista vielä pitkään

Myrskyn aiheuttamat sähkökatkot Pohjois-Savossa jatkunevat paikoin vielä viikkoja. Pahin tilanne on Leppävirran Kurjalassa, minkä yli myrsky pyyhki perjantaina pahimmin.

Savossa myrskyn aiheuttamat häiriöt sähkönsyötössä on saatu ainakin väliaikaisesti kuntoon. Tällä hetkellä sähköä saadaan kaikkiin talouksiin, mutta sähkökatkot jatkunevat, sillä joitakin voimalinjoja joudutaan rakentamaan kokonaan uudelleen.

Pahiten myrsky iski karjatiloille:

- Tällaisessa tilanteessa, kun metsää on kaatunut isolta alueelta ihan tyystin rakentaminen on tosi hankalaa. Tarkkaa aikaa emme ole pystyneet sanomaan kuin ihan harvalle asiakkaalle. Asiakkaat ovat kuitenkin olleet kohtuullisen ymmärtäväisiä, koska he ovat nähneet tuhon paikanpäällä. Karja- tai tuotantotiloille tämä on ollut iso asia, sillä viat kestivät osalla asiakkaista reilusti toista vuorokautta, kertoo Savon Voiman verkko-osakeyhtiön toimitusjohtaja Matti Ryhänen.

Syöksyvirtauksen synnyttämä myrskyrintama kulki perjantaina Vehmersalmen, Leppävirran ja Varkauden yli. Se kaatoi tukkipuita linjojen, mökkien ja autojen päälle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme