Mainos
Mainos

Pohjois-Savon järvien happitilanne heikentynyt

Pohjois-Savon järvien veden laatu on tänä talvena hyvä. Happitilanne on kuitenkin heikentynyt jonkin verran mm. Iisalmen ja Kallaveden reiteillä.

Talven happivarantoa ovat voineet verottaa mm. vesistöjen aikainen jäätyminen ja viime kesän runsas levätuotanto. Pienissä järvissä ongelmia on aiheuttanut tavallista alhaisempi vedenkorkeus. Pohjois-Savon ympäristökeskus selvitti maakunnan suurimpien järvien veden laatua maaliskuun loppupuolella.

Happitilanne oli yleisesti ottaen hyvä kaikissa tutkituissa järvissä suurimmassa osassa niiden vesipatsasta. Muutamissa järvissä ongelmia oli syvissä vesikerroksissa. Tällaisia järviä olivat mm. Haapajärvi, Pohjois-Kallavesi, Kallavesi, Koirus, Unnukka ja Niinivesi. Happitilanteeltaan parhaimmat järvet ovat Suontee, Suvasvesi, Juojärvi ja Pielavesi. Tutkittujen järvien vesi on ollut toisaalta aiempaa kirkkaampaa ja rehevöitymistä aiheuttavaa fosforia on havaittu tavallista vähemmän.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme