Mainos
Mainos

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri vältti uhkasakon

Kuopion yliopistollinen sairaala ei saanut uhkasakkomääräystä potilasjonoistaan. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira vaatii kuitenkin, että sairaala purkaa yli puolen vuoden mittaiset hoitoonpääsyjononsa huhtikuun loppuun mennessä.

Valvira odottaa Pohjois-Savon hoitotilanteesta uutta selvitystä toukokuun puoliväliin mennessä.

Viime elokuussa Kuopion yliopistosairaalassa oli yli puolen vuoden hoitojonoissa vielä parisataa potilasta. Vuodenvaihteeseen mennessä jono lyheni 43 potilaaseen.

Johtajaylilääkäri Jorma Penttinen on helpottunut väistyneestä uhkasakkouhasta. Hän pitää kuitenkin kovin haasteellisena tavoitetta saada jonot kokonaan pois huhtikuun loppuun mennessä. Jonojen purkua hidastaa muun muassa leikkaussalihenkilöstön vajaus ja uusien lähetteiden voimakas kasvu.

Terveydenhuollon oikeusturvakeskus TEO antoi viime vuonna Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille kahden miljoonan euron ja Vaasan sairaanhoitopiirille 250 000 euron uhkasakoilla ryyditetyt määräykset purkaa hoitoonpääsyjonot. Vuodenvaihteessa TEOn tehtäviä jatkanut Valvira antoi lisäksi tammikuun puolivälissä 250 000 euron uhkasakkomääräyksen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille purkaa jonot pois.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot