Mainos
Mainos

Pohjois-Savon ukkostuhojen korjaus vie useita päiviä

Trombimaisen ukkospuhurin aiheuttamat sähkökatkot ovat jatkuneet eräin paikoin Pohjois-Savoa vielä tänäänkin. Pahin tuhoalue oli Lapinlahti, missä kaatui myös metsää arviolta 10 hehtaaria. Savon Voiman mukaan satakunta asiakasta joutunee odottamaan sähköjä huomiseen. Eilisen myrskyjen aikana sähköttä oli enimmillään 2400 asiakasta.

- Lapinlahdella joudumme vetämään uutta sähkölinjaa kilometrin. Korjaustöihin on hälytetty kymmeniä miehiä kahteen vuoroon, kuvaa käyttöinsinööri Tero Salonen.

- Myös Kuopion eteläpuolella Puutossalmella on paljon raivaamista. Lisäksi muuntajien takana voi olla linjoja poikki, ja mökkiasukkailta voi ilmoituksia voi tulla päivienkin päästä, arvioi Salonen.

Kuopion Energian sähköverkkoa on 10 kilometrin säteellä torilta, ja vaurioita olikin lähinnä Saaristokaupungissa yhdellä sähkölinjalla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme