Mainos
Mainos

Pohjois-Savoon laaja terveystutkimus

Pohjois-Savossa alkaa ainutlaatuisen laaja terveystutkimus. Kyselylomake lähetetään jokaiseen talouteen kymmenessä kunnassa.

Kuopion yliopiston kansanterveyden tutkimuslaitos järjestää Pohjois-Savossa kyselytutkimuksen, jossa selvitetään maakunnan aikuisväestön terveydentilaa sekä seulotaan sopivia osanottajia jatkotutkimuksiin.

Kyselylomake lähetetään jokaiseen talouteen kymmenessa kunnassa. Tutkittavat kunnat ovat Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Maaninka, Rautalampi, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Vehmersalmi ja Vesanto.
Tarkoituksena on, että kunkin talouden kolme vanhinta vastaa kyselyyn.

Jatkotutkimuksiin pääsevät ne henkilöt, joilla on sydän- ja verisuonitautien riskitekijöitä. Jatkotutkimuksista tärkein on EY:n rahoittama Improve-seurantatutkimus, jossa selvitetään ultraäänitekniikalla mitatun kaulavaltimoiden seinämän paksuuntumista ja sen vaaratekijöitä. Osanottajia seulotaan myös kolesterolilääketutkimuksiin sekä kansansairauksia aiheuttavien geenien tutkimuksiin.

Tutkimushankkeita johtavat professori Jukka T. Salonen ja dosentti Kristiina Nyyssönen.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme