Mainos
Mainos

Pohjois-Savossa käynnisetty metsän ennallistamishanke

Amerikanmänty ei kelpaa edes suomalaiselle suojelualueelle.

Rautavaaralla Pohjois-Savossa on käynnistynyt ainutlaatuinen metsän ennallistaminen Natura-alueella. Työn aikana luonnosta poistetaan suomalaiseen metsään kuulumattomia amerikkalaisperäisiä kontortamäntyjä. Vielä 1970 ja 1980 -luvuilla metsäyhtiöt uskoivat kontortamännyn tuovan nopeita voittoja selluteollisuudessa.

Suomalaisia metsäyhtiöitä kontorta kiinnosti kolmanneksen parempien kasvuominaisuuksiensa vuoksi. Amerikan ihmettä istutettiin Suomeen arviolta 20.000 hehtaaria.

Kontorta tuotiin korvaamaan kotimaista puuta, mutta siitä ei ollut suomimännyn haastajaksi. Nyt sitä ei suvaita edes suojelualueella.

Nyt Rautavaaran Natura-kohteilla on menossa Suomen laajin vieraiden puulajien poisto-operaatio.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 27.08.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot