Mainos
Mainos

Pohjois-Suomen erityisongelmat kartoitettava

Pohjoisen Suomen maakuntaliitot ehdottavat, että valtioneuvoston päätöksellä Pohjois-Suomen erityisongelmat selvitetään ja hoidetaan. Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun, Lapin ja Keski-Pohjanmaan maakunnalliset liitot sekä Oulun kaupunki luovuttivat pääministeri Paavo Lipposelle Pohjoisen Suomen Suunta -asiakirjan tänään Helsingissä. Asiakirja sisältää suunnitelman Pohjois-Suomen kehittämiseksi.

Asiakirjaan on koottu kansalliset ja kansainväliset hankkeet, joilla alueen tulevaisuus pyritään turvaamaan. Haasteena nähdään työllisyys ja palvelujen saatavuus; onhan alueella joka viides ilman työtä.

Suunnitelmaa pohjoisen Suomen kehittämisen keskeisistä kysymyksistä ja tarvittavista toimista alettiin laatia kevättalvella. Huomattiin, että aluepolitiikan ja monien alueellisten tehtävien kannalta yksi maakunta tai lääni on varsin pieni yksikkö. Sen vuoksi tarvitaan säännöllistä yhteistyötä alueiden välillä.

Haasteet alueen kehittämiselle nähtiin niin suuriksi, että on päätetty perustaa yhteistyöelin, Pohjoisen Suomen neuvottelukunta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme