Mainos
Mainos

Pohjoisen H1N1-tartuntatilanne helpottamassa

Sikainfluenssaepidemia on levinnyt koko maahan. Pohjois-Suomessa tilanne on kuitenkin jo helpottamassa.

- Sairastumisten määrä näyttäisi jo alkavan kääntyä laskuun pohjoisessa, Etelä-Suomessa taas ollaan vielä noususuunnassa, ylilääkäri Markku Kuusi Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta kertoo MTV:n Huomenta Suomessa.

Rokotteita on saatu Suomeen noin 200 000 annosta viikoittain, eli pian lähestytään miljoonaa rokotettua. Tähän saakka on rokotettu riskiryhmiä. Terveiden pikkulasten rokottaminen sikainfluenssaa vastaan alkaa tänään Helsingissä ja Espoossa.

Peruspalveluministeri Paula Risikko esitti viime viikolla, että rokotteita voitaisiin ryhtyä jakamaan pian jo koko kansalle työterveyshuollon kautta.

- Kyllä varmasti tämäkin mahdollisuus täytyy tutkia. Tärkeintä on se, että rokotteet saadaan hyvin jaelluksi ja kirjatuksi, ketkä ovat saneet sen muun muassa haittavaikutusseurannan takia, Kuusi sanoo.

Suomessa virinnyt laajahko rokotevastaisuus on ollut Kuusen mukaan hieman yllättävää, vaikka rokoteohjelmia kohtaan on aina ollut kriittisyyttä.

- Se osoittaa myös sen, että haittavaikutusseuranta on tärkeää.

Katso Anne Forssènin juttu

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot