Mainos
Mainos

Pohjoisen Suomen jäät vielä ohuet

Enemmistö etelä- ja keskiosan isoista järvistä on vielä ilman jääpeitettä. Lähipäivien aikana myös lumien ennustetaan sulavan Etelä- ja Lounais-Suomessa.

Maan pohjoisosien jäät ovat ajankohtaan nähden selvästi keskimääräistä ohuempia. Tähän on syynä se, että talvi saapui keskimääräistä myöhemmin. Suomen ympäristökeskus kehottaakin ihmisiä muistamaan, että jäät ovat nyt heikkoja.

Vesistöjä jäätyi marraskuun aikana useiden eri pakkasjaksojen ansiosta. Pohjoisessa jäätyminen oli viikon pari myöhässä totutusta vauhdista. Siellä jään paksuus oli pääosin alle 25 senttimetriä.

Pieniä järviä oli marraskuun lopulla jäässä maan eteläosassakin, mutta valtaosa maan etelä- ja keskiosan isoista järvistä oli vielä ilman jääpeitettä.

Joulukuun vaihtuessa maa oli lumen peittämä miltei koko Suomessa. Vesistöjen ja pohjaveden pinnat puolestaan olivat suurimmassa osassa maata ajankohdan keskiarvon yläpuolella.

Ennusteen mukaan seuraavien kymmenen päivän aikana lunta kertyy lisää Itä- ja Pohjois-Suomeen, mutta Etelä- ja Lounais-Suomessa lumet sulavat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot