Mainos
Mainos

Pohjoisessa harmaata - etelässä täysin kirkasta

Tänään Suomeen virtaa lauhaa ilmaa lounaasta. Sää on poutaista mutta sumupilveä sekä pilvilauttoja esiintyy yleisesti. Aurinko näyttäytyy todennäköisimmin etelässä.

Aamulla sadealue rajautuu Keski-Lapin ylle, iltaan mennessä sadealue väistyy itään. Lämpötilat pysyvät plussan puolella, joten sade tulee koko Suomessa vetenä, kertoo MTV3:n meteorologi Miina Manninen.

– Varsinkin pohjoisessa päivä on harmaa. Varmimmin aurinko näyttäytyy etelässä ja kaakossa, joissa taivas voi olla ajoittain jopa täysin kirkas, Manninen sanoo.

Keskisessä Suomessa on viileää ja pilvistä.

– Säätä viilentää lisäksi voimistuva tuuli, joka voi puhaltaa merialueilla 10 metriä sekunnissa ja sisämaassakin viisi metriä sekunnissa. Huomenna säässä ei tuulen voimistumisen lisäksi tapahdu suuria muutoksia. Suomea on kuitenkin lähestymässä seuraava saderintama, joka tuo sateita keskiviikolle, Manninen kertoo.

Etelässä lämpötila voi nousta kymmenen asteen tuntumaan, muualla jäädään sen alapuolelle. Lapissa ollaan viiden asteen paikkeilla.

Ensi yönä Pohjois-Lapissa lämpötila laskee nollan vaiheille, muualla maassa lämpötila pysyttelee ennallaan.

(MTV3 - Foreca)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme