Mainos
Mainos

Pohjoisen autoilijoiden syytä varautua huonoon ajokeliin

Ajokeli on huono Pohjois-Lapissa.

Ilmatieteen laitos varoittaa, että ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen sohjoisten teiden ja tienpintojen jäätymisen takia Sodankylässä, Pelkosenniemellä, Savukoskella, Enontekiössä, Inarissa ja Utsjoella. Päivystävän meteorologin mukaan huono ajokeli jatkunee ainakin aamun ajan.

Lumisateet heikkenivät Lapin keski- ja pohjoisosissa aamukuuteen mennessä. Ilmatieteen laitokselta arvioidaan, ettei alueelle ole luvassa tänään enempää lumisateita sadealueen siirtyessä kohti itää. Päivystävän meteorologin mukaan esimerkiksi Sodankylässä ja Kittilässä on noin 14 senttiä lunta.

Pohjois-Karjalaan ja Kainuuseen on puolestaan annettu tuulivaroitus. Puuskittainen tuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä.

Maan etelä- ja keskiosiin odotetaan puolestaan sateita, jotka painottuvat iltapäivään ja iltaan. Päivystävän meteorologin mukaan sateet jatkunevat huomiseen asti.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme