Mainos
Mainos

Pohjoismaiden populisteilla orastavaa yhteistyötä

Pohjoismaiden maahanmuuttokriittiset puolueet saattavat tulevaisuudessa muodostaa Pohjoismaiden neuvostossa oman ryhmän.

Orastavasta yhteistyöstä on näkynyt merkkejä Reykjavikissa meneillään olevassa neuvoston istunnossa.

- Jos tilanne on se, ettei kelpaa minnekään ja useissa maissa on tällaisia jengejä, pitää liittoutua jonkun kanssa. Yksin ei voi työskennellä ja yhdessä saisi virkamiehen avustamaan työssä, sanoo Raimo Vistbacka (ps.).

Vistbacka häädettiin eilen Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmästä, koska hänen puolueensa ei kuulu ryhmään.

Tällä hetkellä maahanmuuttokriittisillä puolueilla ei ole tarpeeksi edustajia oman ryhmän muodostamiseen Pohjoismaiden neuvostossa. Tilanne voi kuitenkin muuttua, jos perussuomalaiset etenevät ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Pohjoismaiden neuvoston ensimmäinen ruotsidemokraatti Erik Almqvist sanoo, että tavoitteena on perustaa ryhmä kaikkien samaa arvomaailmaa edustavien puolueiden kanssa.

-Vielä emme ole käyneet mitään keskusteluja perussuomalaisten kanssa, mutta meillä on tiettyjä yhtäläisyyksiä, Almqvist sanoo maahanmuuttokysymyksiin viitaten.

"Keskustan masinoima operaatio"

Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja ja apulaispuoluesihteeri Vesa-Matti Saarakkala pitää Vistbackan sulkemista Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmän toiminnasta surkuhupaisana ja arvottomana näytelmänä.

Saarakkala pitää perussuomalaisten yhdistämistä ruotsidemokraatteihin käsittämättömänä, koska puolueilla ei ole ollut mitään yhteyksiä. Hän epäilee tiedotteessaan, että keskusta oli pääministeri Mari Kiviniemen myötävaikutuksella masinoinut operaation perussuomalaisten kannatuksen kasvun pelossa.

Perussuomalaiset voi Saarakkalan mukaan jatkaa Pohjoismaiden neuvoston keskiryhmässä, jos sinne toivotetaan uudelleen tervetulleeksi ja tapahtunutta pahoitellaan.

(MTV3 - STT - SPT)

Katso Kari Lumikeron juttu ja Timo Soinin puhelinhaastattelu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot