Mainos
Mainos

Pohjoismaiden puolustusyhteistyöhön halutaan vauhtia

Suomen, Ruotsin ja Norjan väliseen puolustusyhteistyöhön halutaan vauhtia.Tänään julkistetussa raportissa sanotaan, että puolustukseen käytettävien rahojen vähetessä pienillä mailla ei ole yksin mahdollisuutta säilyttää täydellisiä ja kattavia armeijoita. Uusia yhteistyömuotoja pitää etsiä, jotta puolustuskyky ei heikkenisi.

Raportissa esitellään noin 140 aluetta, joilla puolustusyhteistyötä voidaan lisätä. Näistä 40:ssä yhteistyö pystytään käynnistämään pikaisesti, sanovat Suomen, Norjan ja Ruotsin puolustusvoimain komentajat kirjoituksessaan. Yhdessä voitaisiin hoitaa esimerkiksi NH-90 helikopterilentäjien koulutusta.

Komentajien mukaan pohjoismainen puolustusyhteistyö ei ole vaihtoehto olemassa oleville turvallisuusorganisaatioille kuten Natolle tai EU:lle, vaan välttämätön lisä kehitettäessä tarvittavia puolustuskykyjä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme