Mainos
Mainos

Pohjoismainen eläinkoepalkinto suomalaiselle tutkijalle

Palkinnolla halutaan edistää vaihtoehtoisia menetelmiä eläinkokeille.

Pohjoismainen palkinto eläinkokeiden vaihtoehtojen edistämisestä on myönnetty Suomeen. Palkinnon sai filosofian tohtori Tarja Toimela, joka on tutkimuksessaan kehittänyt eläinkokeita korvaavia menetelmiä. Viime aikoina hän on keskittynyt solujen tutkimiseen konenäön avulla Tampereella.

Väitöskirjatyössään Toimela on tutkinut aivoperäisissä soluviljelmissä epäorgaanisen ja orgaanisen elohopean ja alumiinin vaikutuksia. Elohopea ja alumiini ympäristömyrkkyjä, jotka ovat haitallisia aivojen toiminnalle. Pitkäaikainen altistus näille metalleille voi johtaa jopa hermosolujen tuhoutumiseen ja hermoston rappeutumissairauksiin.

Palkinto on suuruudeltaan 60000 Ruotsin kruunua eli reilut 6000 euroa. Sen myöntää yhdessä vuosittain kolme säätiötä, jotka kaikki tukevat tieteen edistämistä ilman eläinkokeita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot