Mainos
Mainos

Pohjoismainen kopterisopu syntymässä

Kuljetuskoptereissa kallistuttu NH90:n eri versioihin

Yhteispohjoismaisesta kuljetushelikoptereiden hankinnasta on päätöksenteon viivästymisestä huolimatta syntymässä yksimielisyys. Yhteiseen hankintaan ovat jo sitoutuneet niin poliittisella kuin "ohjaustasollakin" Suomi, Ruotsi ja Norja. Tanska on pyytänyt lisäaikaa toukokuun loppupuoliskolle, jolloin hanke on tarkoitus viedä vielä maan parlamentin käsittelyyn. Kopterihankinta tullee ministeritason keskusteluissa esille Brysselissä pohjoismaisella tasolla heti EU:n puolustusministerikokouksen jälkeen 15. toukokuuta.

Käytännössä lopullinen päätös eri pohjoismaiden yhteisestä kuljetushelikopterihankinnasta menee vuoden viimeiselle neljännekselle. Tässä vaiheessa Suomi, Ruotsi ja Norja ovat jo kallistuneet hankkimaan NH90-kopterin - Suomi hankkimaan sen taktiseen kuljetukseen suunnitellun TTH-version ja Norja ilmeisesti sen Naton fregattitoimintaan suunnitellun NFH-version. Hanketta on viivästyttänyt mm. se, että Ruotsi on halunnut tehdä kopteriin omat avioniikka- ja taistelujärjestelmänsä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme