Mainos
Mainos

Pohjoismainen media vaaleista: Suomi käpertyi sisäänpäin

Pohjoismaiset viestimet pohtivat näyttävästi perussuomalaisten yllättävän suurta voittoa eilisissä vaaleissa. Norjan suurin lehti Aftenposten arvioi, että Timo Soinin puolueen voitto ja mahdollinen nousu hallitukseen muuttaa suomalaista politiikkaa.

Lehti arvioi, että Suomen välit EU:hun joutuvat koetukselle, jos vahvasti EU-kielteinen puolue on mukana uudessa hallituksessa.

Ruotsalainen Aftonbladet katsoo, että Suomi käpertyi sisäänpäin perussuomalaisten vaalivoiton myötä. Lehden mukaan Soinin puolue on antanut suunnan koko vaalikampanjalle vastustamalla kaikkia liberaaleja suuntauksia, maahanmuuttoa, kulttuuria, eurooppalaisuutta ja koulujen ruotsinopetusta.

Tanskalainen uutistoimisto Ritzau pitää perussuomalaisten menestystä tyrmäysvoittona. Soinin puoluetta toimisto kuvaa EU-kriittiseksi ja Suomen Nato-jäsenyyttä vastustavaksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme