Mainos
Mainos

Pohjoismaissakin varaudutaan isorokon varalta

Pohjoismaat ovat laatineet yhteisen suunnitelman isorokkoepidemian varalle.

Myös Pohjoismaat varautuvat mahdollisiin isorokkoiskuihin. Maiden tartuntatautiviranomaisten yhdessä laatiman suunnitelman mukaan joukkorokotuksia harkitaan vasta, jos jossakin Skandinavian maassa löytyisi isorokkotapaus.

Tutkimusprofessori Pauli Leinikki Kansanterveyslaitokselta sanoo aamun Helsingin Sanomissa, että esimerkiksi Britannian ja USA:n aloittamat rokotukset terveydenhuolto- ja sotilashenkilöstölle eivät ole tarpeen Suomessa ennen ilmeistä isorokkouhkaa.

Kansanterveyslaitoksen mukaan Suomella on vanhaa isorokkorokotetta jopa koko väestön rokottamiseksi. Sen sijaan rokotteen sivuvaikutusten hoitoon tarkoitettua immunoglobuliinia ei ole lainkaan.

Isorokko on hävitetty maailman tautikartalta jo runsaat 20 vuotta sitten, mutta viruksia säilytetään yhä laboratorioissa USA:ssa ja Venäjällä. Isorokkoa saattaa olla myös esimerkiksi Irakin ja Pohjois-Korean hallussa.

Isorokkovirusta pidetään mahdollisena terroriaseena. Rokottamattomista sairastuneista noin joka kolmas kuolee.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 17.01.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme