Mainos
Mainos

Pohjola hautasi osakassopimuksen

Vakuutusyhtiö Pohjolan omistuksen vakauttamiseksi muodostettu yhteistyöryhmä lopettaa osakassopimuksensa ja jää Pohjolaan pitkäaikaiseksi sijoittajaksi.

Yhteistyötä jatketaan jo olemassa olevilla kahdenkeskisillä sopimuksilla ja niiden tehostamisella. Ryhmän keskeiset osapuolet olivat henkiyhtiö Suomi, työeläkeyhtiö Ilmarinen ja osuuspankkiryhmä. Samalla Pohjolan suuromistajat ilmoittivat olevansa pitkäaikaisia sijoittajia yhtiössä.

Ryhmä haluaa Pohjolan jatkavan pörssiyhtiönä, joka kehittää toimintaansa vahinkovakuutusyhtiönä. Ryhmä kaavaili myös laajempaa yhteistyötä, mutta hanke raukesi jo aiemmin tänä vuonna, kun ryhmässä ei päästy yhteisymmärrykseen henkivakuutustoiminnan järjestämisestä. Suomen lisäksi osuuspankkiryhmällä on oma henkiyhtiö.

Osakassopimuksen toinen tavoite oli Henki-Pohjolan myynti henkiyhtiö Suomelle. Tästä päätettiin kevättalvella. Sopimus tehtiin vuoden 1999 lopussa. Sen osapuolia olivat Ilmarinen ja sen likeiset yhteistyökumppanit A-Vakuutus ja Pohjantähti, osuuspankkiryhmä ja Suomi. Yhteistyökuvio lähti liikkeelle samalla, kun Suomi myi ryhmän muille osapuolille omistustaan Pohjolasta. Myöhemmin ryhmä osti Pohjolan kilpailijalle Sammolle myydyn suurpotin Pohjolan osakkeita.

Viime vuoden lopussa Ilmarinen osti A-Vakuutuksen ja Pohjantähden osuudet Pohjolasta. Pohjolan suuromistajien mukaan Palvelu-Pohjola myy vastakin Pohjolan vahinkovakuutusten ohella Ilmarisen työeläkevakuutuksia ja Suomen vakuutuksia. Osuuspankkiryhmä myy puolestaan Ilmarisen työeläkevakuutuksia ja Pohjolan vahinkovakuutuksia. Kaikissa kombinaatioissa yhteistyötä on tarkoitus edelleen tehostaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme