Mainos
Mainos

Pohjolan Voima haluaa poliitikkojen kannan Kollaja-hankkeelle

Kollaja-hanketta ajava Pohjolan Voima ei jätä vielä lupahakemusta voimalaitoksen ja tekojärven rakentamiseksi Pudasjärvelle. Yhtiön mukaan poliittisten päättäjien on nyt otettava kantaa hankkeeseen, joka vaatisi koskiensuojelulain muuttamista.

Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskuksen mukaan Kollaja-hanke heikentäisi merkittävästi Pudasjärven Natura-arvoja. Ympäristökeskus pitää myös voimayhtiön tekemää ympäristövaikutusten kokonaisarviointia puutteellisena.

- Kyllä vähän ihmetyttää tämä ympäristökeskuksen näkökulma, erityisesti se, että tämä vaarantaisi Natura-alueita, toteaa PVO-vesivoiman toimitusjohtaja Birger Ylisaukko-oja. - Meidän mielestämme tässä on erityisesti otettu ympäristönäkökohdat huomioon ja kosketkin olisi tarkoitus säilyttää. Ei tämä ole ympäristön kannalta tuhoisa hanke. Alueellisestikin tämä saa laajaa hyväksyntää. Tekemämme tuoreen kyselyn mukaan yli 60 prosenttia alueen asukkaista hyväksyy hankkeen.

Ylisaukko-ojan mielestä lausunto näyttää synkältä.

- Tässä on nyt kuultu ympäristö- ja luonnonsuojelunäkökulma. Seuraavaksi tämä siirtyy poliittiseen harkintaan. Päättäjien asia on nyt katsoa, mitkä arvot ovat tärkeimpiä.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme