Mainos
Mainos

Pohjolan Voima selvittää kaasuvoimalan rakentamista

Pohjolan Voima selvittää noin 150 megawatin kaasukombivoimalaitoksen rakentamista Rautaruukin Raahen terästehtaalle, Pohjolan Voima kertoi tiedotteessaan.

Yhtiöt ovat allekirjoittaneet noin 750 miljoonan markan voimalahankkeesta aiesopimuksen. Varsinainen rakentamispäätös on tarkoitus tehdä ensi keväänä sen jälkeen, kun suunnitelmat ja hankkeen taloudelliset kannattavuuslaskelmat ovat valmistuneet. Jos voimala rakennetaan, voimantuotannon arvellaan alkavan vuoden 2001 loppupuolella.

Rakennettavaan kaasukombilaitokseen liitettäisiin uuden kaasuturbiinilaitoksen lisäksi terästehtaan nykyinen voimalaitos, jonka teho on 75 megawattia. Uuden laitoksen teho olisi siis kaksinkertainen nykyiseen verrattuna. Laitos käyttää polttoaineena terästehtaalla syntyviä prosessikaasuja, jotka olisi joka tapauksessa poltettava, joten se ei lisää Raahen terästehtaan päästöjä ilmaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme