Mainos
Mainos

Poika tipahti tuolihissistä – jopa seitsemän metrin pudotus

Pelkosenniemen Pyhätunturilla sattui tiistaina harvinaislaatuisempi onnettomuus, kun 8-vuotias poika putosi laskettelurinteen tuolihissistä kesken matkan. Tapahtuneesta kertoo Lapin Kansa.

Pojalla oli kuitenkin onni onnettomuudessa, sillä hän säästyi isommilta murtumilta ja muilta vakavilta vammoilta. Hänet kuljetettiin silti Lapin keskussairaalaan tarkistettavaksi.

Onnettomuus sai alkunsa kolmen hengen tuolihississä, jossa poika istui vanhempiensa kanssa.

– Poika oli istunut huonosti ja alkanut luisumaan. Vanhemmat olivat pitäneet poikaa aluksi kiinni, mutta tilanne oli riistäytynyt käsistä, Pyhätunturin rinnepäällikkö Matti Honkanen kertoo Lapin Kansalle.

Poika oli luisunut turvakaaren ali ja pudonnut kuusi–seitsemän metriä maahan.

Pojan tömähdystä maahan vaimensi viime vuorokauden aikana satanut pehmeä uusi lumi. Honkasen mukaan poika oli tajuissaan, kun hänet kuljetettiin sairaalaan.

Rinnepäällikkö Honkasen mukaan hissin pitäisi olla kunnossa, ja käyttäjät olivat istuneet hississä turvallisesti turvakaari alhaalla.

Lapin Kansan mukaan poika istui ensimmäistä kertaa elämässään tuolihississä.

(MVT3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme