Mainos
Mainos

Poikajoukon ilkivalta viivästytti junia – mopo jäi jumiin ratakiskoille, ajolangoille heiteltiin puunrunkoja

Poikajoukon ilkivalta sekä sähköratavaurio Kouvolan ja Mikkelin välillä ovat viivästyttäneet Pieksämäen kautta kulkeneita junia tänään.

VR:ltä kerrotaan, että viivästykset koskivat Intercity-junaa 77 Helsingistä Kajaaniin, Pendolino-junaa 75 Kouvolasta Kuopioon ja Pendolino-junaa 7 Helsingistä Joensuuhun. Keskimäärin junat viivästyivät puolesta tunnista tuntiin. 

– Pieksämäen ratapihalla oli nuorisoa kiipeilemässä työkoneiden päällä ja ajelemassa mopoilla. Yksi mopoista jäi jumiin kiskoille, kun Pendolino Kuopion suunnasta lähestyi Pieksämäen asemaa, viestintäpäällikkö Mika Heijari VR:stä kertoo. 

Tapaus huomattiin valvontakameroista ja juna saatiin pysäytetyksi ajoissa, eikä kukaan loukkaantut vaaratilanteessa. Poliisille ilmoitettiin tapahtuneesta. 

– Laki kieltää rata-alueelle menemisen, oli siellä aitaa tai ei. Sinne ei ole asiaa, Heijari tähdentää.

Sähköratavika Kouvolan ja Mikkelin välillä syntyi, kun kallion päältä heitettiin ajolangoille puunrankoja. Junat vedettiin paikan ohitse erillisellä dieselveturilla.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme