Mainos
Mainos

Poikien puhelimeen soittovyöry

Pojilla on suuri tarve saada puhua aikuisten kanssa. Pojat soittavat Väestöliiton Poikien puhelimeen jopa 8000 kertaa kuukaudessa. Puhelimeen vastaavat ammattilaiset ehtivät kuitenkin jutella kuukaudessa enimmillään 2400 pojan kanssa.

Moni soittaja on yksinäinen poika, joka kaipaa aikuisen ihmisen mielipiteitä. Yleensä pojat tarttuvat luuriin iltapäivällä ja kyselevät esimerkiksi seksistä, seurustelusta, homoseksuaalisuudesta tai omasta kehosta. Osa pojista haluaa jutella myös esimerkiksi seksuaalisesta väkivallasta ja riippuvuuksista.

Soittajien joukossa on poikia, joilla on vakavia ongelmia. Puhelimesta heitä ohjataan eteenpäin ja vaikeimmin oirehtiville yritetään järjestää kriisiapua.

Väestöliiton asiantuntijoiden mukaan Suomessa on liian vähän pojille suunnattuja palveluja, vaikka ennaltaehkäisevien palvelujen tarve on suuri.

Alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille tarkoitettu Poikien puhelin aloitti toimintansa elokuussa 2007.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme