Mainos
Mainos

Poikien tulokset eivät parantuneet uudessa yo-kokeessa

Uusi tekstitaidon koe ei onnistunut tasoittamaan äidinkielen ylioppilaskokeen tulosten sukupuolieroja. Tytöt kirjoittavat yhä poikia paremmin.

Äidinkielen ylioppilaskokeen uudistus ei ole tuonut toivottua muutosta tulosten sukupuolieroihin, kertoo Helsingin Sanomat. Etukäteen odotettiin, että uuden tekstitaidon kokeen vaatimat lyhyet kirjoitelmat suosisivat poikia.

Viime kevään kokeen tuloksia käytiin läpi Helsingissä eilen äidinkielen ja kirjallisuuden opettajien foorumissa lähes 300 opettajan voimin. Yllättävimpänä tuloksista pidettiin juuri sitä, että kokeiden tulosten sukupuolierot säilyivät lähes entisellään myös uudessa kokeessa.

- Metsään meni, kiteytti opetusneuvos Pirjo Sinko, ylioppilastutkintolautakunnan äidinkielen jaoksen jäsen.

Laudaturiin ylsi kuusi prosenttia naisista ja kolme prosenttia miehistä. Vastaavasti 1,6 prosenttia naisista ja 3,6 prosenttia miehistä hylättiin. Huipputuloksen eli 114 pistettä sai seitsemän kokelasta, joista viisi oli kuitenkin miehiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme