Mainos
Mainos

Poikkeuksellisen lupaava rapukausi alkoi

Ravustus on alkanut puoliltapäivin. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen ennusteen mukaan tämän vuoden saaliista odotetaan parasta sataan vuoteen.

Rapusaaliit ovat viime vuosina olleet nousussa. Toissavuoden huippusaalis oli jo seitsemän miljoonaa rapua.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen Etelä-Päijänteellä suorittaman koeravustuksen perusteella rapusaaliista on tulossa ennätyksellisen hyvä.

- Tuon ravustuksen perusteella näytti siltä ainakin, että ihan kuten ennakoimme niin alkukaudesta suuret täpläravut ovat liikkeellä. Niitä jäi viime syksynä pyyntikauden lopulla hyvin vesiin, ja ne ovat nyt vaihtaneet kuorensa kertaalleen ja lähteneet jo liikkeelle, ohjelmapäällikkö Markku Pursiainen kertoi MTV:n uutisille. - Pienemmät ravut ja naaraat on varmaankin vielä kuorenvaihdossa, ja ne tulevat sitten viikon parin päästä kehiin.

Kalatalouden Keskusliiton mukaan rapusaalis voi viileän alkukesän vuoksi jäädä aluksi niukaksi, mutta saaliit paranevat kesän edetessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme